lauantai 28. joulukuuta 2013

Potkulautailua ja hamahelmiä

Uskomatonta mutta totta! Joulukuu on loppumassa eikä meillä ole tietoakaan pakkasesta ,saatikka lumesta.  Eihän tämä tietysti mitään ennenkuulumatonta ole, mutta kuitenkin.
Tuntu jotenkin hassulta, kun lapset kävivät tänään hakemassa postin (eilisen) POTKULAUDOILLA. Pakko oli ottaa oikein kuva tapahtumasta.




Muistatteko muutama vuosi sitten suressa suosiossa olleet Hama-helmet. Pienet muoviset putken pätkät joista tehtiin erillaisia kuvioita muoviseen pohjaan. Meilläkin niitä oli iso purkillinen. Pitkään purkki ja pohjat lojiuvat toimettomina askartelukaapissani, kunnes....
Unikuun terapiahuone-blogissa oli hama-helmi joulukalenteri. Ja voi kuinka ihania kuvia blogisti olikaan mokomista putken pätkistä tehnytkään.
Noh, pakkohan niitä oli itsekin kokeilla :) Ja niin eilinen ilta meni toiseksi vanhimman kanssa helmiä näpelöidessä.
Olipahan terapeuttista puuhaa. Siinä kun et voi muita ajatuksia laskea päähäsi, tai malli menee sekaisin. Nettihän on pullollaan mitä ihanimpia hama-helmitaideteoksia ja hyviä ohjeita ovat myös ristipistomallit.

Tässä on oma mukaelma kissa-aiheisesta ristipistomallista. Kissan piti alunperin olla musta-ruskea, mutta vanhasta helmivarastosta loppuivat kyseiset värit kesken.


Kynttilälyhty on pojan tekemä, ihan ilman mallia. Toinen on minun kyhäelmä taas ristipistomallista. Se esittää kukkaruukussa olevaa puskaa. Vielä pitää harjoitella paljon, että pääsee samaan tasoon kun paremmat taiteilijat.


Tässä on My little ponyista Rainbow Dash. Minun pitää hankkia isompia alustoja, jos mielin tehdä yhtään isompia kuvia. Tältäkin ponilta jäi jalat ja häntä alustan ulkopuolelle :)

Yhtäkaikki, hauskaa puuhaa kun tykkää näperrellä kaikenlaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti