sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Hiljaisuuden katkaisua

Onkin tovi vierähtäny viime postauksesta. Mutta nyt loppuu hiljaisuus :)
Kerhojen kesätauon alkaessa oli allekirjottanelta mehut aika loppu. Vähän aikaa meni ihan oleillessa. Tuntuu, että mitään ei ole tullu tehtyä ja kuitenkin on kaikenlaista on saatu aikaiseksi.  Vähän ommeltu ja lapsille vaiheltu huoneita yms.

Pitkin talvea mietin miten ihmeessä huoneita voisi järjestellä, että jokaiselle lapselle saataisiin oma paikka ja soppi. Ja ehkä jopa olohuoneesta pienten poikien lelut pois. Tulin jo siihen tulokseen, että tehtävä on ihan mahdoton. Kunnes eräänä päivänä toiseksi vanhin poika ratkaisi ongelman noin sekunnin sadasosassa ;)  Jälkeenpäin olen monta kertaa ihmetellyt miksi en ite tullu edes ajatelleeksi moista ratkaisua.


Meillä on vanhaan navettan rakennettu lämmin vierashuone, joka myös homeremontin aikana majoitti meidän isännän.
Nyt vierashuone muutettiin teinin huoneeksi.

Tälläinen tuli vanhimman pojan huoneesta ulkorakennuksessa. Poika oli talven aikan miettinut "muuttoa" ja  ilmoitti alku kesästä, että NYT. Silloin alkoi hurja huoneitten mylläys.


Entisestä vintistä, jossa säilytettiin liinavaatteita yms. tuli toiseksi vanhimman pojan "pesä. Vaikka tila näyttää tosi pieneltä, siitä tuli juuri sopiva makuusoppi. Kaikki pojan tärkeät tavara mahtuivat huoneeseen ja vielä jäi  säilytystilaa täytettäväksi.

Kahden vanhimman entinen huone muutettiin samassa rytäkässä jälleen lasten huoneeksi pienimmille. Näin saimme olohuoneesta kaikki pienten lelut (legolaatikkoa lukuun ottamatta) pois ja makuuhuoneen ihan omaan käyttöömme.
Aluksi oli kyllä kieltämättä outoa nukkua kun ei ollut yhtään lasta tuhisemassa vieressä. Tähän järjestelyyn olemme kaikki olleet enemmän kuin tyytyväisiä. :)


Hieman on tullut myös ommeltua. Tämä puku meni synttärilahjaksi toiseksi nuorimman pojan kaverille. Kaikki kankaat on jo perinteisesti kierrätettyjä. koristeeksi aplikoin paitaan pingviinin. Sankari kun tykkää kovasti kyseisestä linnusta.


Kankaan jämiä oplelin yksi päivä erillaisiksi pipoiksi. On lipallista ja lipatonta, rusetilla ja ilman. Pipot ovat vielä ilman omistajaa. Toivotaa että onnelliset omistajat niille vielä jokupäivä löytyisi.

Tälläistä pientä phdetyötä on tulut harrastettua blogihiljaisuuden aikana. Nyt kyllä yritän postailla vähän useammin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti