maanantai 6. tammikuuta 2014

Autoja ja junia

Meidän pienimmäisellä on josktakin kulkeutunu sellanen hassun kokonen peitto. Muuten oiken ihanan pehmonen ja lämmin, mutta sopivaa pussilakanaa siihen on mahdoton löytää.
Muutaman sopivan olen nyt ommellu. Inhottaa kun valmiista juniorilakanoista jää tyhjää lakanaa vaikka kuinka paljon (oonkohan vähän tarkka?) Toki voisin lyhentää niitäkin lakanoita :)
Mutta vastaan kun on pari kertaa "kävelly" sopivia kankaita, ni mikä ettei.


 Tämän pussilakanan tein jo syksyllä. Olin jo pitempään etsinyt jotain juna-aiheisia kankaita, joko vaatteeseen tai lakanoihin. Sitten joltain kirpparilta löysin parilla eurolla juna-verhon ja kuopus kun on vannoutunut juna-mies, ni tämähän käy kun nenä päähän :)
Keskelle lakanaa ompelin taskun unikavereita varten. Yöllähän ne tietysti on visusti veressä, mutt päivällä kun petaa sängyn, on kaverit kiva laittaa taskuun näkyviin.




Autothan on aina in. Tämä kangas löytyi Lappeenrannan Kontista. Kankaasta oli tehty kaksi reilun kokoista lastenhuoneen verhoa. Koska meillä ei ole lastenhuoneen ikkunaa, kangas päätyi pienimpien lakanoiksi.
Sain kummallekin tyynyliinat ja hieman soveltamalla molemmille myös pussi lakanat. Pienimmän pussilakana on toiselta puoleleta kokonaan autot-kangasta ja toiselta puolelta valkoista lakanakangasta.  Toiselle tuli autot-kankaasta etupuolelle vain yläosa, kaikki muu on valkoista.
Sain muutama vuosi sitten mummoni jäämistöstä ison kasan vanhoja valkoisia lakanoita. Paljon olen niistä ommellut, mutta nyt alkaa varasto ehtymään. Kaikki hyvä loppuu aikanaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti