keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Tuunauspäivä

Pitkään aikaan ei ole tullut oikein tuunailtua mitään. No, se asia tuli tänään korjattua.
Meidän perhe on kirjaston suurkuluttaja ja vaikka pienellä paikkakunnalla asutaan on kirjastossamme mielestäni aivan mahtava valikoima. Kertaakaan en sieltä pääse ulos tyhjin käsin, aina on syli täysi :)

Nyt löysin ihanan maalaisromanttisen Ajan patinaa-vanhojen tavaroiden uudet mahdollisuudet (Ellen Dyrop, Hanna Krstindottir) Kirjassa on käytetty kaikkea mahdollista vanhaa tavaraa; kannuja, henkareita, laseja, lautasia ja paljon muuta. Kaikille on keksitty jokin uusi käyttö. Tämä on pitkästä aikaa sellainen kirja jonka haluaisin hankkia ihan omaksi.

Ja pakkohan niitä joitain oli jo kokeilla ;) Varmasti tulen vielä kokeilemaan paljon muutakin.




Kirjassa oli käytetty vanhoja matallisia hengareita, mutta tähän hätään ei meiltä löytynyt kuin puisia. Kivoja tuli silti.  Vähän kieritelty nauhaa varteen ja ripus pitsinauhaa, niin ihanuus on valmis.


 Tämäkin on aivan yksinkertainen, mutta kaunis. Isoon vaasiin pohjalle karkeaa merisuolaa ja vanha kaunis kauha tuikkukynttilän kanssa suolan päälle.  Joku pojista on näköjään tehnyt miulle källin ja laittanut kauhan täyteen suolaa, se ei ole tarkoitus :)
Meidän talossa källeiltä ei voi välttyä. Etenkin kun esikoinen sai joululahjaksi Duudsoneitten jekkukirjan :)


 Tämäkin tekniikka oli kirjassa neuvottu, mutta vähän eri esineissä. Itse olen ennenkin koristellut tavaroita decubash-lakalla. Eli mieleinen servetin kuva liimataan lakalla haluamaan astiaan tai alustaan. Askartelukaupoista saa valmista lakkaa, mutta edullisempi versio syntyy ihan kotosalla. Sekoita vettä ja erikeper-liimaa 50-50 suhteessa ja ihan yhtä hyvää tulee.

Tuunailemisiin!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti