sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen puhdetöitä


Tässä oikein kunnon kuvapläjäys pääsiäisen ajan ompeluksista. Nyt onkin tullu ommeltua jonkin verran, osa tarpeeseen, osa ihan muuten vaan.
Tässä on kiva lippapipo jonka mallin löysin Ipanappi-blogista. Siellä on ihan tarkat ohjeet kaavan tekemisestä aina kasaamioseen asti. Aivan ihana malli, helppo ommmella ja meidän pojat ainakin tykästyivät.  Pipoa vielä tarvitaan ja lipppa suojaa silmiä auringolta. Kankaana käytin käytöstä poistettuja vanhoja paitoja.


Kuopukselta on jäänyt melkein kaikki yöpuvut pieniksi. Poika kasvaa sellaista kyytiä ettei vaatteet kestä perässä. Ja hänellä pitää refluksin takia olla yökkäreitä vino pino, yökky kun pyrkii tulemaan useimmiten kesken unien.
Kankaat on Kestovaippakaupasta. Kaavana ihan perus T-paita ja trikoot. Pari muuta yökkäriä on jo kovassa käytössä, enkä ole niitä edes viittinyt kuvailla :)


Itselle surautin  kiivin väriset farkut Kestovaippakaupan joustofarkusta. Lahkeisiin ja vyötärölle laitoin harmaata resoria. Vyötärölle laitoin ihan vain kuminauhan ja nyörin.
Kaava on Suuri Käsityölehdestä.
Näistä tuli kyllä uudet suosikki housuni :)

  Eurokankaassa käin penkomassa palalaareja ja lähtihän sieltä kankaita mukaan jos jonkin näköistä. Tämä karvakangas suorastaan huusi minua ja silmissäni näinkin heti sen takkina.
Tämäkin kaava on tämän vuoden SK-lehdestä.


Kuopukselle olin tekeväni Buzz Lightyear-pukua, mutta toiseksi nuorimmalle se meni. Ei hahmo kelvannut, mutta onneksi meni kuitenkin käyttöön. Meillä kun kaksi nuorimmaista on vaatteistaan melkien saman kokoiset vaikka ikäeroa on melkei 2,5 vuotta.
Kankaat on siis Eurokankaasta. Housut on ihanan pehmeää flanellia ja paita perustrikoota. Kuvan tulostin netistä siirtokuvapaperille ja silitin koristamaan paitaa.
Siirtokuvapaperi onkin tosi kivaa tavaraa, sillä saa lisäilmettä vaatteisiin pikkuvaivalla.

Viimeinen puku on toiseksi nuorimmalle. Kaavat ihan perusmalleja, kankaat Eurokankaasta.
Tässähän tätä olikin, katotaan mitä vielä saan aikaseksi :)

Mukavaa pääsiäisen loppua kaikille

2 kommenttia:

  1. Oi miten kivat lippispipot. :) Kiva nähdä näitä muidenkin ompelemana, kotona näitä on jo vino pino. Muutenkin tosi kivoja vaatteita olet ommellut. :)

    VastaaPoista