lauantai 5. huhtikuuta 2014

Tortilloita ja baarikärpänen

Jokin aika sitten mietittiin lasten kanssa mitä lauantain herkkuiltaruuaksi. Lapset tykkäävät kovasti tortilloista ja itse myös. Isäntä ei niinkään tykkää tästä sotkevasta ruokalajista. Mikäpä otollisin hetki tehdä siis tortilloja kuin silloin kun mies on päivän reissussa :)
Hetken tuumittuani totesin että kaapista löytyy kaikki muut tarvikkeet paitsi tortillaletut. Meiltä on lähimpään kyläkauppaan 10 km matkaa, joten en viitisnyt lähteä hakemaan pelkkiä tortillalettuja. Mutta nou hätä, 90-luvun alkupuolella tehtailin itse lettuja useastikin. Eihän siihen aikaan kaupoissa mitään valmiita texmex-juttuja ollut, ainakaan täällä syrjäkylillä :)
Joten tuumasta toimeen ja etsimään vanhaa reseptikirjaa. Ohjekin löytyi ja tarvittavat aineksetkin sattui olemaan kaapissa. Niipä vääntelin reilu 20 lettua iltaa varten, tosin usko meinasi loppua kun niitä paistelin. Mutta se maku, se oli kyllä kaiken sen vaivan arvoinen.


Tortillalettujen ohje:
       10dl   vehnäjauhoja
        1tl     suolaa
        100g voita/ margariiniä
        kädenlämpöistä vettä
*Mittaa kuivat aineet kulhoon
*Nypi rasva huolellisesti käsin jauhojen joukkoon
*Lisää vettä sen verran että saat vaivattua taikinasta kiinteän pallon
*Jaa taikina 18-20 osaan ja anna levätä 15-30 min
*Kauli taikina palat ohuiksi pyöreiksi letuiksi
*Paista letut kuivalla teflon pannulla
Valmiit kannattaa tortillaletut pitää korissa pyyhkeen sisällä, jotta kestävät lämpiminä koko ruokailun ajan.


Väliin laitettiin perinteiset jauhelihat ja kasvikset. Kannattaa kokeilla myös uunissa haudutettua kaslerpaistia, joka kypsänä revitään paloiksi.

 Sitten pakollinen baaripäivitys ;) Piiiiiitkästä aikaa lähdemme miehen kanssa viettämään iltaa aikuisten kanssa. Ja tietenkin minulle iski eilen kauhea flunssa, eli olo ei ole kauhean hehkeä. Isännällä on aina tapana järjestää minulle melkein koko päivä aikaa rauhoittua ja valmistautua iltaan. Enkä todellakaan ole niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat tunti kaupalla itsensä hostamiseen. Mutta tykkään kun saan ensin rauhoittua ihan rauhassa ja laittaa isteni valmiiksi ilman keskeytyksiä. Tässä siis nuhanenäinen ennen-kuva...

...ja tässä puoli tuntia myöhemmin valmiina illan rientoihin :) Ihanan bile-paidan löysin ´männä´-viikolla kirpparilta huiman 50c hintaan ja boleron tein vanhasta paidasta. Housut olen löytänyt joskus myös kirpparilta ja tuunasin niitä kaventamalla lahkeet. Illan korkokengät ostin pari vuotta sitten pakalliselta Kierrätyskeskuksesta eurolla, joten illan asukokonaisuuteen on uponnut noin 5€ verran, ei paha.
Nyt vaan odotellaan ukkokultaa lapsien vientireissulta ja lähdetään nauttimaan Jope Ruonansuun konsertista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti