torstai 10. lokakuuta 2013

Kestoilua

Kestoilu taitaa olla tämän hetken muotisana.

Itsekin olen innostunut asiassa pienissä määrin.
Ei kestoilusta puhuminen ole pelkästään sanahelinää, vaan ihan oikeasti siinä säästää rahaa ja hieman luontoakin, kun roskia ei tule niin paljon. Se onkin minusta kaikkein hienointa kun roskis ei koko ajan pursuile täpötäynnä. Ja toinen asia mihin olen kestoilussa ihastunut, sinulla on aina tarvikkeet kotona. Esim. ei tarvitse miettiä riittäkö vaipat tai siteet seuraavaan kauppakertaan asti. Meillä kun ei kauppa ole ihan kilometrin tai kahdenkaan päässä :)
Itse olen ommellut melkein kaikki kestoiluun tarvittavat itse vanhoista kankaista, jotka ovat minusta kaikkein paras materiaali imukykynsä vuoksi.

 Tässä on muutama esimerkki tekemistäni kestopikkuhousunsuojista. Ne yhdistettynä kuukuppiinon aivan lyömätön yhdistelmä. Imuna on kaksi froteeta, ihoa vasten on trikookangas ja housua vasten on flanellia. Flanelli ei luista housuissa nukkansa ansiosta. Kiinnityksenä on tavallinen neppari. Malli on itse muokkaamani.
 Käytän meillä suupyyhkeenä talouspaperin asemesta kankaisia suupyyhkeitä. Raidallisissa toisella puolella on trikoo ja toisella vauvan harsoliinaa. Isoimmassa on molemmin puolin harsoliinaa.
Meillä kuopus oksentelee paljon ja minusta tuntuu kivemmalta pyyhkiä varsinkin hänen suu kankaiseen liinaan kuin karkeeseen talouspaperiin.
 Kankaisia nenäliinojahan on käytetty kautta aikojen ja nekin on etenkin nuhassa mielyttävämmät kuin paperiset vastineet. Nämä olen ommellut vanhoista lakanoista ja vain huolitellut saumurilla.

Kestovaippoja oisin mieluusti käyttänyt kuopuksella, mutta hänen iho ei niitä sietänyt mikä on aika harvinaista. Silti minulla on edelleen niitä laatikossa hätävarana.

Monen mielestä kestoilu on hankalaa lisääntyvän pyykin vuoksi. Tottahan se on kestoilu lisää pyykkiä, mutta itse en ole sitä ole kokenut rasittavana tai hankalana. Pyykkiähän pitää joka tapauksessa pestä ja nämä pienet "kangaspalat" ei sitä pyykkivuorta juurikaan nosta.
Rohkeasti vain kokeilemaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti