sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Paperinarupalloja

Viikonloppuna vedin ystävän kanssa lapsille yhdenyön pituista leiriä. Tämä oli ihan uusi aluevaltaus minulle. Hienosti meni ja kivaa oli, sehän on pääasia.
Lasten kanssa leikittiin, hengailtii ja vähän myös arkarreltiin :)  Askartelun aiheena oli paperinarusta tehdyt liimalla kovetetut pallot. Siis ne joita voi käyttää koristeena, lampunvarjostimina yms.
Leirillä oli mukana kaksi vanhempaa poikaani, jotka myös kierittelivät itselleen tälläiset pallot.

 Esikoinen käytti väreinä keltaista ja sinistä. Ja se pääsi jo koristamaan poikien huonetta lampunvarjostimena. Minulla oli valmiina tyhjä lampun pohja jonka vain pujotin pallon sisään ja niin saatiin uniikki kattolamppu.
Nuormpi käytti enemmän värejä; keltaista, sinistä, oranssia ja vihreää. Tuli tosi iloisen värinen pallo. Tämä myös päätyy poikien huoneeseen kattolampuksi, kunhan vain ehdin sen tekemään.

Sen verran innostuin asiasta, että taidan kieritellä mutaman pallon omaksikin iloksi. Näitähän voi tehdä minkä kokoisia ja värisiä vaan.
Paperinaru kastellaan liima-vesiseoksessa ja kieritellään ilmapallon päälle. Pallon annetaan kuivua seuraavaan päivään ja kun naru on täysin kuivanut, ilmapallo puhkaistaan pallon sisältä. Riekaleet vedetään narupallo sisältä pois ja koristepallo on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti