sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Rasvainen juttu

Minä höyrähän aina  kaikkeen mahdolliseen, mitä voi tehdä itse oli ses sitten ruuanlaittoa tai ompelua melkein mitä vaan. Kaikkea pitää ainakin kokeilla tehdä :) On kokeiltu näkkileipää, ruisleipää, kynttilätelineitä yms, yms.

Jo jonkin aikaa olen tehnyt "oivariinin" itse. Kyllä meillä syötiin välillä kaupankin levitteitä, mutta nyt taas totesin kuinka paljon paremman makuista itse tehty on. Ja tasan tarkaa tietää mitä levität leipäsi päälle.

Levite on TOSI helppo ja nopea tehdä ja aineet ovat hyvin yksinkertaiset. Löytyy varmasti jokaisen kaapeista.



 Tarvitset voita, öljyä ja kylmää vettä. Itse laitan voita n. 200g, vettä ja öljyä kumpaakin 2dl ja teelusikallisen suolaa. Tästä määrästä tulee aika reilusti. Meidän 6 henkisellä perheellä tämä määrä kestää n.4-5 päivää.
 Ja näin helppoa se on:
Paloittele voi vähän pienemmiksi paloiksi ja kaada nesteet sekaan. Sitten vain huristelet sauvasekoittimella tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi. Lopuksi lisää halutessasi suola. Kannattaa maistaa ensin.



 Sitten vain voimassa johonkin tiiviiseen rasiaan ja jääkaappiin. Levite on ihanan kuohkeaa ja pehmoista, ei kovetu ihan kovaksi jääkaapissakaan. Ja maustamisessa on vain oma mielikuvitus rajana; valkosipulia, yrttejä... Vaihteeksi voi käyttää välillä esim oliiviöljyä ja taas saa vähän erin makuista.
Ohjeen olen joskus bongannut Opiskelijan elämää-blogista (en ole ihan varma nimestä) ja muunnellut itselle sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti